Facebook Pixel

Vicces húsvéti aktivitások - Tippek a nagyvilágból

Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan izgatottan készülődnek az ünnepre. Azonban az unalmas tojásfestés és tojásvadászat mellett rengeteg más vicces és kreatív móka is lehetséges ezen a hétvégén. Ha szeretnél egy kis kiszakadást az átlagos húsvéti tevékenységekből, nézd meg ezt a néhány szórakoztató ötletet a világ minden tájáról!
Vicces húsvéti aktivitások - Tippek a nagyvilágból

Tojásbotolás Skóciában 

Skócia egyik hagyománya a húsvéti tojásbotolás, amely igazi próbatétel lehet az ügyességnek és a pontosságnak. A résztvevők különböző hosszúságú pálcákkal próbálják meg a tojásokat a legtávolabb eljuttatni. A vicces rész az, amikor az egyik tojás hirtelen lefelé gurul, és mindenki csak nevet a káoszon. 

 

Húsvéti diszkó a Miamiban 

Ha szereted a táncot és a mókát, a Miamiban megrendezett húsvéti diszkó éppen neked való lehet. Az emberek húsvéti koszorúkban és nyuszifülbe öltözve tombolnak a legújabb slágerekre. Ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy kiszakadj a hagyományos ünnepi tevékenységekből és egy kicsit megőrülj a táncparketten, otthon. 

 

Úszó tojásverseny a Hawaii szigeteken 

Hawaii szigetein nem csak a tenger és a napfény a fő attrakciók. A húsvéti hétvégén az emberek összegyűlnek, hogy részt vegyenek az úszó tojásversenyen. A cél az, hogy minél több tojást helyezzenek el a vízen úgy, hogy azok ne süllyedjenek el. Ez egy fantasztikus és szórakoztató módja annak, hogy együtt töltsd az időt a családdal és barátokkal. 

 

Gyilkossági rejtély Norvégiában 

A Påskekrimmen a norvég hagyomány a krimik és nyomozós thrillerek olvasására, nézésére és hallgatására a húsvéti ünnepek alatt. Állítólag a hagyomány 1923-ban kezdődött, amikor egy könyvkiadó egy új krimit reklámozott egy újság címlapján, a hirdetések annyira valósághűek voltak, hogy az emberek nem tudták, reklámfogásról van szó. Manapság a kiadók, rádió- és tévéállomások különleges „húsvéti thrillereket” készítenek. A MicroMacro Crime City társasjáték egy detektív játék. Kooperatív társasjáték, ahol akár 4 fős nyomozó csapatban oldhatjátok meg a bűnügyeket.  Keressetek nyomokat és bizonyítékokat, tárjátok fel az indítékokat, és találjátok meg az elkövetőket! 

 

Vízharc Lengyelországban 

Húsvét hétfőn a lengyelek baráti vízi harccal ünneplik a Śmigus Dyngus „vizes hétfőt”. Régebben az egyedülálló férfiak hajszolták a szingli hölgyeket, mint nálunk, de mostanra ez a vízi küzdelem mindenkire vonatkozik. A választott fegyverek a vízipisztolyok, az üres samponos és mosogatószeres palackok, és természetesen a jó öreg vödrök. 

 

 

Agyagedény dobálás Korfun  

Húsvét szombaton, délelőtt 11 órakor Korfu lakosai egy 16. századi hagyománynak megfelelően agyagedényeket dobnak ki erkélyeikről. Hagyományosan az emberek minden használhatatlan és régi holmijukat kidobták az ablakon, a törött fazekak pedig állítólag elriasztják a gonosz szellemeket és új kezdetet jelentenek. 

 

Angyalok a Fülöp-szigeteken 

A Fülöp-szigeteken a kislányok angyalnak öltöznek, és egész napos körmenetben járnak a húsvéti „salubong” részeként. A férfiak körmenetét a feltámadt Krisztus képe vezeti, a nőkét pedig a fekete fátyolba burkolt Mária anya. Amikor a két csoport végül találkozik a templomban, az azt jelképezi, hogy Krisztus találkozik és vigasztalja édesanyját feltámadása után. A templomban a kisangyalok lerántják a gyászfátylat, és a körmenet fényessé, ünnepivé változik. 

 

Perec Luxemburgban 

A luxemburgiak nagyböjt harmadik vasárnapján ünneplik a Bretzelsonndeg-et, a perecvasárnapot. Luxemburgban a perec valójában édes leveles tészta cukormázzal és mandulával. A férfiak ezen a napon perecet adnak az általuk kedvelt nőnek, aki ha elfogadja a csemegét, a srác meglátogathatja a lányt húsvét vasárnapján, és cserébe tojást kap. Ha mindez szökőévben történik, felcserélődnek a szerepek, és a lányok perecet oszthatnak. 

 

Halloween Svédországban 

Svédország és néhány skandináv szomszédja a húsvét előtti csütörtökön ünnepli a Halloweent. A gyerekek boszorkánynak öltöznek (seprűnyéllel kiegészítve), és házról házra járva feldíszített fűzfaágakat vagy rajzokat kínálnak a felnőtteknek csemegékért cserébe. A hagyomány abból a legendából ered, hogy a svéd boszorkányok húsvét előtt elmentek Blåkullába – bulizni az ördöggel. Hogy a boszorkányok ne térjenek vissza, a svédek nagy máglyákat gyújtanak húsvét vasárnapján. 

 

Óriásomlett a franciaországi Haux-ban 

A dél-franciaországi Haux városában minden év húsvét hétfőjén óriási omlettet szolgálnak fel a város főterén. Az omlett több mint 4500 tojást használ fel, és akár 1000 ember adagja. A történet úgy szól, hogy amikor Napóleon és serege Dél-Franciaországon keresztül utazott, megálltak egy kisvárosban és omlettet ettek. Napóleon annyira élvezte az omlettjét, hogy megparancsolta a városlakóknak, hogy szedjék össze a tojásaikat, és főzzenek egy óriási omlettet, hogy másnap az egész seregét megetesse. 

 

Sárkányrepülés Bermudán 

A sárkányrepülés mindenki kedvenc időtöltése a húsvéti ünnepek alatt Bermudán. A bermudai lakosok saját maguk készítik sárkányaikat fából készült pálcikákból, fényes papírból és egy speciális, „hummer” nevű papírzsebkendőből, amely zümmögő hangot ad ki, vagy más néven a bermudai húsvét hangját. Mindenki összegyűlik és repülni engedi gyönyörű sárkányait az éves sárkányfesztiválon nagypénteken. 

Bár a húsvéti tojásfestés és tojásvadászat hagyományos módon szórakoztató, nem árt néha egy kis változatosság. Ezek a vicces és különleges húsvéti aktivitások megmutatják, hogy az ünnepet bárhol, bármikor, és bármilyen módon meg lehet tartani. Szóval miért ne próbálnád ki valamelyiket a közelgő húsvéti hétvégén?