Facebook Pixel

Utolsó napok a suliban: így ünnepeljétek meg!

Juhú! Végre itt van az utolsó hét a suliból! Míg a legtöbb gyerek rendkívül izgatott lesz, másoknak vegyes érzelmei lehetnek. Tedd különlegessé az utolsó napokat a nyár előtt ezekkel a szórakoztató tevékenységekkel, és küldd el diákjaidat/gyerekeidet a nyárba a tanév fantasztikus emlékeivel a hátuk mögött!
Utolsó napok a suliban: így ünnepeljétek meg!

Visszaszámlálás indul! 

Készítsetek naptárat az iskola utolsó hetére. Fontold meg a nyárhoz kapcsolódó apró ajándékok hozzáadását, mint például egy új kulacs, strandlabda vagy az X-Shot Micro Fast Fill vízipisztoly, amely kiváló szórakozást nyújt a nyári napokon. 

 

„Last Day of School „pólók  

Készítsetek egy különleges pólót. Az elülső oldalra írd rá: "Viszlát, 1. osztály", a hátoldalra pedig: "Hello 2. osztály!".   

 

Tanév végi „felmérés”  

Készíts egy rövid listát azokról a kérdésekről, amelyekre válaszolnia kell gyermekednek. Ilyenek például: mi volt a kedvenc emléked a tanévből? Mire emlékszel a tanárodról? Mi volt a kedvenc kirándulásod? Minden évben végezzétek el ezt a gyakorlatot, és mire elvégzik a középiskolát, minden bizonnyal szórakoztató emlék és olvasnivaló áll majd a rendelkezésetekre. 

 

Tanévi hírességek sétánya  

Díszítsd fel az otthonotok (amennyiben pedagógus vagy, a sulitok) előtti járdáját házi készítésű táblákkal, amelyek gyermeked/gyermekek tanévének mérföldköveit ünneplik. Mutasd meg nekik, mennyire büszke vagy a kemény munkájukra.   

 

Nyári vidámdoboz  

Készíts el egy vidámdobozt csupa meglepetéssel, például tehetsz bele Lego újdonságokat, mini brands meglepetéseket.  Helyezd a dobozt a ház egyik kulcsfontosságú pontjára, és várd meg, hogy gyermekeid hazaérjenek az utolsó tanítási napjukon. 

 

Egyenesen a célba 

Lepd meg gyermekeidet, amikor hazaérnek, és tedd ki az „Üdvözlünk a nyárban” vagy „Vakáció” transzparenst a bejárati ajtóra. Úgy futhatnak át rajta, mint egy verseny célegyenesében. Készítsd elő a kamerát. 

 

Krétarajz parti 

Indítsd el a nyarat egy vidám szomszédolással a járdán. Legyen sok kréta, hogy a gyerekek kifejezhessék magukat. Italokat és harapnivalókat szolgálhattok fel. 

 

Különleges étkezés  

Egy családi randevú otthon vagy kint a városban mindig különleges módja annak, hogy lezárjátok a tanévet. Hadd válasszanak a gyerekek. Vacsora közben gondoljátok át a tanév legfontosabb eseményeit.  

 

Szervezz fagylaltpartit  

Semmi sem illik jobban a nyárhoz, mint a fagylalt. Rendezzetek egy utolsó napos fagylaltpartit.  

 

Házi készítésű kültéri Twister játék  

Vidd ki ezt a szórakoztató játékot a szabadba. Készíts köröket a fűre jelzőspray-jel, mint ahogyan egy Twister táblán vannak. Forgasd meg a tárcsát, és kezdődhet a móka.  

 

Év végi kiállítás  

Tedd ki a falra, kerítésre az összes műalkotást, projektet, novellát és díjat. Hívd meg a nagyszülőket és a tágabb családot gyermeked tanévi munkáinak megmutatására. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy összefoglaljuk a tanévet.  

 

Keretezd 

Gyermeked írja le kedvenc emlékeit papírcsíkokra. Ragaszd be ezeket, iskolai fényképeket és kedvenc műalkotásait egy keretbe. Ne felejtsd el hozzáadni az osztályt és az évfolyamot. 

 

Kempingezés  

Indítsátok el a nyarat a csillagok alatt, grillezzetek hot dogot és pirítsatok mályvacukrot. Meséljetek néhány szellemtörténetet egy kis ijesztgetés végett.  

 

Családi nyári bakancslista  

Ez egy nagyszerű tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy mindenki hozzájáruljon. Vásároljatok kis befőttes üvegeket. Minden családtag több üveget megtölthet azzal, amit szeretne a családdal együtt csinálni a nyáron. A lista lehet egy írott tekercs vagy tárgyak, amelyek ezt a kívánságot képviselik. Akaszd fel az üvegcséket kapcsokkal az otthon felfűzött szárítókötélre. Ha teljesült a kívánság, távolítsátok el az üvegcsét a szárítókötélről.  

 

Rejtélyes utazás 

Az iskola utolsó napján vedd fel kocsival a gyerekeket, és utazzatok el egy titkos helyre, amit nem árulsz el előre nekik. Ez lehet bármi, amit szeret: állatkert, fagylaltozó. Legyen ez egy olyan hely, ahová csak különleges alkalomkor teszitek be a lábatokat. 

 

Kincsvadászat 

Hozz létre különféle nyomokat, és ültesd el őket a környéken az utolsó tanítási napon. Az utolsó nyom egyenesen a hátsó tornácra vezeti őket, ahol kedvenc nyári csemegéik várják a ”Vakáció” felirat alatt. 

  

Nem számít, melyik ötletet választod, biztosan jól fogtok szórakozni. Most pedig irány a nyár!