Facebook Pixel

Nevesd ki a telet! A legmókásabb farsangi játékok

A farsag összehozza az embereket és rendkívül szórakoztató, különösen a gyerekek számára. A finom csemegéktől a játékokig a farsangi ünnep során mindenki talál valami nekivalót. Most olyan farsangi ötleteket hoztunk, amelyeket akár otthon is játszhattok a gyerekekkel!
Nevesd ki a telet! A legmókásabb farsangi játékok

Az egyik legjobb dolog a farsangban a jelmezeken és partikellékeken túl a játék. A labdadobálástól a léggömbök kipukkasztásáig a farsangi játékok szórakoztató módjai annak, hogy a gyerek próbára tegye tudását és nyereményeket nyerjen. Ez a 10 játék minden korosztály számára szórakoztató. 

 

Pohárba dobálós – Ez a játék egy klasszikus farsangi játék, amit a gyerekek imádnak! Állíts fel egy asztalt néhány tállal, és kérd meg a gyerekeket, hogy ping-pong labdákat dobjanak a tálakba egy kijelölt távolságba. Minden egyes találatért nyerjenek apró díjakat. 

 

Kacsató – Egy másik klasszikus farsangi játék, a kacsató. Egy kis gumimedencét töltsünk meg vízzel, és helyezzünk bele gumikacsákat. Minden kacsa alján van egy szám, amely megfelel a nyereménynek. A gyerekeknek ki kell horgászniuk egy kacsát, és ha van nyerőszáma, apró meglepetést kapnak. Főként kisebb gyerekek remek fejlesztő játéka lehet ez: adjunk a kis kezükbe különféle eszközöket, melyekkel kihorgásszák a kacsákat – például egy kiskanalat, egy csipeszt vagy akár egy japán evőpálcikát, amelyet csak egy kézzel foghatnak meg. 

 

Kincs ásás – Töltsünk meg egy nagy tartályt homokkal, és rejts el apró nyereményeket vagy csecsebecséket. A gyerekek egy kis lapáttal vagy a kezükkel kotorásznak a homokban, hogy megtalálják az elrejtett kincseket. 

 

Óriás Jenga – Ez a játék nagyszerű lehetőség idősebb általános iskolások számára. Állíts fel egy óriási Jenga tornyot, és kérd meg a gyerekeket, hogy felváltva távolítsák el a blokkokat anélkül, hogy a torony felborulna. Természetesen a játék mehet időre és zenére is. 

 

Konzervpiramis ledöntése – Állíts fel konzervpiramist, és kérd meg a gyerekeket, hogy babzsákokat vagy golyókat dobjanak felé, hogy ledöntsék a konzerveket. Ez a játék egyszerű, de mindig hatalmas nevetés kíséri, és persze számos nehezítést beletehetünk. 

Tippmix – Ez az ösztönző játék korlátlan lelkesedéssel öntheti el a gyerekeket. Amire szükség lesz: színes dolgok, például gyöngyös nyakláncok, gumiszalagok, stb, átlátszó műanyag tégelyek, színes papír. Helyezzük a tégelyeket egymás mellé, töltsük őket tele a különféle tárgyakkal. Biztosítsunk minden gyereknek színes papírt és tollat. Kérjük meg az összes gyereket, hogy írják le a találgatásaikat, hogy vajon egy műanyag tégely hány elemet tartalmaz. A válaszok ellenőrzése után hirdessük ki a győztest. 

 

Karikadobálós – Egy másik klasszikus farsangi játék, a karikaldobás során karikákat dobunk üvegekre vagy tobozokra, persze nyereményekért cserébe.  

 

Akadálypálya – Állíts össze akadálypályát különféle kihívásokkal a gyerekek számára. Ez magában foglalhatja az alagutakban való kúszást, az akadályokon való átugrást és a gerendákon való egyensúlyozást. 

 

Lufipukkasztás – Töltsd meg a lufikat apró nyereményekkel vagy cukorkákkal, és kérd meg a gyerekeket, hogy pukkasszák ki őket, hogy megnyerjék a benne lévő tartalmat. Hozzáadhatjuk azt is, hogy megtöltünk néhány léggömböt vízzel, így még viccesebb a játék. 

 

Darts dobás – Dobjuk fel a dartsot színes léggömbökkel. Amire szükség lesz: vastag karton vagy fadarab, szalag, kis színes léggömbök, kevés darts nyíl. Rögzítsünk számos színes léggömböt a fadarabra, és akasszuk fel a falra. Kis és nagy léggömbök keverékével tehetjük nagyobb kihívássá a tevékenységet. Minden gyereknek adjunk át három nyilat, hogy azzal dobálják meg a léggömböket. Az a gyerek nyer, akinek sikerül a legtöbb léggömböt szétrobbantani. A léggömbök belsejébe elhelyezhetünk egy kis összehajtott cédulát, amelyen a nyeremény neve szerepel. Így a gyerek a cédulára írt díjat a felrobbantásakor kapja meg.