Facebook Pixel

Itt a tavasz! Virágos játékok

Ahogy a tavasz beköszönt, a színpompás virágok látványának minden gyerek és felnőtt örül. A virágok nemcsak szépségükről ismertek, hanem egyedülálló formájuk, színeik és illatuk is van. Szülőként kihasználhatjuk a gyerekek természetes érdeklődését, hogy kreatív és szórakoztató játékokkal segítsük fejlődésüket. Ebben a cikkben bemutatunk néhány izgalmas virágos játékötletet, amelyek nemcsak szórakoztatók, hanem tanítók is.
Itt a tavasz! Virágos játékok

Virágos Puzzle-k és Színezők 

A virágokkal díszített puzzle-k és színezők remek eszközök a finommotoros készségek fejlesztéséhez. Gyermekeink élvezhetik a virágok formáinak összeállítását, miközben színes ceruzáikkal vagy filctollakkal alkotnak. Ez a tevékenység nemcsak a kézügyességet fejleszti, hanem segít a színek és formák felismerésében is. A Djeco Millefiori Mozaikkép készítés, ezer virág játékában különböző mintájú, szépséges kis köralakú mozaik lapocskákkal díszíthetitek fel az állatokat. Miután elkészítettétek őket az eredmény nagyon jó érzést fog okozni, mert valami igazán szépet hoztatok létre. Az alkotás öröme felbecsülhetetlen. Kiválóan fejleszti a kézügyességet a Diamond Dotz  is, mely egy újfajta kreativitási mód. A Diamond Dotz szettekből egyedülálló műalkotásokat tudnak a gyerekek készíteni, ami ajándéknak is kiváló lehet. Az elkészítése rendkívül egyszerű, van a dobozban egy szövet, amin a minta található és azokon vannak különböző jelölések, hogy milyen színű Diamond Dotz kerül oda. Emellett még a csomagolás tartalmaz egy Diamond Dotz Wax Caddy-t ami egy viasz, illetve a Diamond Dotz Stylus-t ami egy toll. Először a tollat kell a viaszba mártani majd úgy veszitek fel a tollal a Diamond Dotz-ot és rakjátok a megfelelő helyre a mintán. Akár egy lila tavaszi sáfrányt is kirakhatnak az ügyesebb gyerekek.   

 

Építőkockából tulipán? Miért ne! 

Az építőkockák világa és a virágok egyáltalán nem zárják ki egymást. A Bouquet virág építőkockából meseszép virágokat, akár tulipánt is készíthettek. Gyűjtsétek össze mind a 12 féle virágot és hozzatok létre egyedi, színes csokrokat! Az elkészült virágokkal díszíthetitek a szobátokat, de akár ajándékba is adhatjátok őket. Minden készlettel egy-egy különleges növényt rakhattok össze a kiinduló száltól egészen az utolsó sziromig. Ma már Legóból is építhettek virágot! A LEGO® Art készlet 3 különböző virágmotívumot kínál, amik közül kiválaszthatjátok, hogy melyiket alkotjátok meg. Ezután variálhatjátok a virágokat és a hátteret, majd bekeretezhettek és feltehetitek a polcra vagy kiakaszthatjátok a falra. Hangoljátok össze a meglévő dekorációiddal, vagy készítsetek belőle egy központi darabot egy galéria falára 

 

Virágos kertépítés  

Készítsünk egy kis kertészeti sarkot a gyermekeink számára, ahol virágokat ültethetnek és gondozhatnak. Egyszerű virágos játékkészletek segítségével bemutathatjuk nekik a növények ültetésének és gondozásának alapjait. Ezáltal nemcsak a kreativitásuk fejlődik, hanem megismerhetik a természet iránti tiszteletet is. 

 

Virágos mesekönyv és színpadi előadások 

Készítsünk egy saját virágos mesekönyvet gyermekeinkkel együtt. Rajzoljanak és írjanak történeteket virágokról, majd hozzuk létre együtt a saját "virágos színdarabunkat". A színpadi előadások segítik a gyermekeket az önbizalmuk fejlesztésében és a kreativitásuk kibontakoztatásában. 

 

Virágos memóriajáték 

Készítsünk saját virágos memóriajátékot otthon a gyermekeinkkel. Kinyomtathatunk virágokat, és a hozzájuk tartozó párként használjunk színes papírokat vagy kártyákat. Ez a játék segít a memória és a koncentráció fejlesztésében, miközben a virágok világába merülünk. 

 

Virágos kézműves műhely 

Szervezzünk egy virágos kézműves délutánt, ahol gyermekeink különböző anyagokból, például színes papírokból, gyöngyökből vagy textilből készíthetnek virágokat. Ez nemcsak a kreativitásukat serkenti, hanem fejleszti az ügyességüket és türelmüket is. Rendkívül jó játék erre az Origami 3D papírhajtogatós kihívások az Alexander Toys-tól! A kreativitás, türelem és kézmozdulatok egyszerre fejlődnek a sokrétű szettekkel. Hajtogassátok meg az elemeket, majd illesszétek őket egymásra. Még ragasztó sem kell hozzá!  

 

A virágokkal kapcsolatos játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem kiváló lehetőséget kínálnak a fejlődésre is. A virágok iránti szeretet és érdeklődés a természet iránti tisztelettel és az alkotás örömével párosul, így együttesen segíthetnek gyermekeinknek a kreativitásuk és tudásuk kibővítésében. Ne felejtsünk el részt venni ezekben a játékokban és tevékenységekben, hogy a család együtt élvezhesse a virágok szépségét és varázsát!