Facebook Pixel

10 ötlet, hogyan ünnepeljétek a Valentin napot

Nehéz nem társítani a februárt a piros színhez, a szívekhez és mindenhez, ami a SZERETET, igaz? A Valentin nap jó alkalom arra, hogy megtanítsuk a gyerekeknek, milyen jó másokat szeretni, szolgálni. Mint minden más ünnep, ez is nagyszerű lehetőséget kínál a családi kötődésre és a hagyományteremtésre.
10 ötlet, hogyan ünnepeljétek a Valentin napot

Viaszálló akvarell  

A kézzel készült termékek hagyománnyá válhatnak a családban. Melyik nagyszülő vagy szomszéd ne örülne egy kis kézzel készített képeslapnak? Íme egy kis csavar, amely szórakoztató dimenziót ad a Valentin napnak, és meglepheti gyermekeidet. 

Szükséges kellékek: fehér zsírkréta, fehér karton, akvarellek, egyéb különféle Valentin kellékek, például matricák és csillám, ragasztó, olló. 

Kezdjük a tervek rajzolásával a fehér zsírkrétával a fehér kartonra. Rajzoljunk rá szíveket, különféle üzeneteket. Ezután jöhet a festés! A festék nem tapad hozzá a zsírkréta viaszához, és a papír festésekor felfedi a rejtett mintát. Ezután készítsétek el a többi üdvözlőlapot a többi kellék felhasználásával.  

 

Valentini üzenődoboz 

Az a nagyszerű ebben a művészeti tevékenységben, hogy használhatjuk a kéznél lévő művészeti kellékeket. Miután elkészítettük a kis szerelmesdobozainkat, töltsük meg képeslapokkal, üzentekkel. Mi kell hozzá? Kartondoboz, kartonpapír, rajzfelszerelés (zsírkréta, marker, olajpasztell), ragasztószalag vagy ragasztó, olló, matricák és szalag. Keressünk egy dobozt, amely elég nagy ahhoz, hogy képeslapokat és különleges finomságokat helyezzünk el benne a Valentin-nap előtt. Fedjük le a dobozt színes papírral, vágjunk ki szívecskéket, és szórjuk meg velük a doboz oldalát, dekoráljuk kedvünk szerint, majd töltsük meg szebbnél szebb vallomásokkal egymás iránt. 

 

Rajzold meg szíved térképét 

Vágjatok ki egy szívet papírból, használjatok tollat, ceruzát, festéket, hogy a szívbe rajzoljatok és írjátok le azokat a dolgokat, amelyeket szerettek. Valósítsatok meg ezek közül egyet-egyet Valentin-napon. 

 

 

5 további módja annak, hogy családként ünnepeljük a szeretetet ebben a hónapban 

 

- Készítsetek egy különleges csemegét. Használjatok családi receptet, vagy főzzetek valami szuper egyszerűt. Csomagoljatok be néhány finomságot, és osszátok meg azokkal, akiket szerettek!   

 

- Tartsatok egy tematikus családi filmestet. Nézzétek újra kedvenc romantikus meséteket vagy filmeteket. 

 

- Tartsatok tematikus pikniket. Vágd a szendvicseket szívalakúra, és tálald piros ételekkel, például eperrel és vörös szőlővel. Vagy vágj sajtszeleteket szívformára, és tálald pepperonival és keksszel. 

 

- Vágjatok ki szívecskéket papírból, és írjatok rá olyan egyszerű, de szívmelengető kifejezéseket, mint például „különleges vagy” vagy „számítasz”, és hagyjátok a szívbéli üzeneteket a helyi parkban. 

 

- Olvassatok el néhány „Valentin-napi” könyvet, mesét a szerelemről. 

 

- Fejtsetek meg szerelmi rejtélyeket a Fekete történetek: Végzetes szerelem társasjátékkal! A mesékből tudjuk, hogy nincs nagyobb erő a szerelemnél. Történelmünk és irodalomunk számtalan példát mutat arra is, hogy a vonzalom bizony végzetes is lehet. A Fekete történetek legújabb kiadásában híres irodalmi alkotások, romantikus filmek és a valóság rideg logisztorijait fejthetik meg a játékosok. Nyomozásra fel! 

 

- Ha már a gyerekek lefeküdtek, játsszatok Fedőnevek társast: Ketten dolgoztok egy titkos küldetésen. A feladatotok: kapcsolatba lépni 15 ügynökkel úgy, hogy közben elkerülitek az ellenséges bérgyilkosokat. Te ismered azokat az ügynököket, akikkel a társad biztonságosan találkozhat. A társad ismeri azokat az ügynököket, akikkel te találkozhatsz biztonságosan. Csak egyszavas célzásokkal utalhattok a megfelelő ügynökökre, egyszerre akár több szóra is az asztalon, hogy egymást a keresett ügynökökhöz irányítsátok, mielőtt kifuttok az időből. A Fedőnevek négyszemközt társasjáték egy kooperatív játék kettő játékos vagy két csapat részére. Önállóan játszható, nem szükséges hozzá más Fedőnevek játék.